Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 25. 00:04 - hudobny

80 éves MICHAEL DOUGLAS

2024. szeptember 25-én 80 éves MICHAEL DOUGLAS Oscar-díjas amerikai színész

Ritka nehéz pályakezdése volt, apja ugyanis a legendás mozisztár, Kirk Douglas, aki nem nagyon segítette fia karrierjét. Szegény srác viszont sokáig nem tudott kitörni apja árnyékából, csinálhatott bármit, mindig a papával hasonlították össze. Már majdnem harmincéves volt, amikor a San Francisco utcáin című krimisorozatával feltűnést keltett, és sikerült elfogadtatnia magát.

Ki is használta a lendületet, és később évtizedeken át világsikerű filmek sorát forgatta, elég csak A smaragd románca, A Nílus gyöngye, a Tőzsdecápák, a Végzetes vonzerő és az Elemi ösztön című filmjét említeni. A Tőzsdecápák főszerepéért megkapta az Oscar-díjat is 1987-ben, ám az 1993-ban készült Összeomlás című filmjére a legbüszkébb. Apja ugyanis életében először gratulált neki, de persze az öreg ekkor sem vitte túlzásba, felhívta telefonon és azt mondta: "Fiam, büszke vagyok rád!" Kedves a szívének a Túl nagy család című filmje is, mert egyrészt játszik benne a fia, Cameron is, és ez az egyetlen film, amelyben együtt játszik az édesapjával.

Michael szakmai sikerein kívül a feleségére a legbüszkébb, a csodálatos Catherine Zeta-Jones hajszálpontosan negyedszázaddal fiatalabb nála. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2418496048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása