Válogatott napi évfordulók

2018. február 09. 00:01 - hudobny

75 éves Joe Pesci

Február 9-én 75 éves Joe Pesci amerikai színész.

Ajoe_pesci.jpgranyos kisfiú volt, négyévesen már gyerekszínészként szerepelgetett, ám ne szépítsük a dolgot, felnőve nem lett egy hős alkat belőle. Nem számított szépfiúnak, nem is nőtt elég nagyra, úgyhogy anyukája szakmáját követve fodrász lett. Ám egyszer kíváncsiságból elment egy szereplőválogatásra, s mivel gyerekszínészként már ismerte valamelyest a forgatások világát, otthonosan mozgott a kamerák előtt. Szerepet is kapott a Halálgyűjtő című filmben, amit megnézett Martin Scorsese is, és azonnal leszerződtette Dühöngő Bika című, világsikerű filmje egyik jelentős szerepére. Joe remekelt benne, azonnal Oscarra-jelölték, de még nagyobb siker volt, hogy attól fogva ő az egyik legkeresettebb maffiózó és bűnöző karakter, az ő közreműködésével készült a Volt egyszer egy Amerika, a Casino és a Nagymenők című film is, utóbbi alakításáért az Oscar-díjat is kiérdemelte. Jellemző, hogy a családja akkoriban egyik születésnapjára egy direkt neki nyomtatott plakáttal lepte meg: Wanted - állt a rendőrségi körözésre hasonlító hirdetményen. Híres produkciója Halálos fegyver című film három folytatása, de hogy nem csak rosszfiúkat tud hihetően megformálni, arra példa megannyi népszerű vígjátéka, a Reszkessetek betörők - bár abban is ő volt a kétbalkezes betörő -, a Tanulj tinó és a Vinny, az 1ügyű című film főszerepe. Egyik legjobb barátja, Scorsese sem feledkezett meg róla, tervezett The Irishman című filmjében állítólag Robert De Niro és Al Pacino mellett ő lesz a harmadik főszereplő. joe_pesci2.jpgNem is gondolnánk, milyen nagymenő, egy évtizede, 65 évesen a 38 éves Angie Everhart modellt és színésznőt csábította el.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1113647464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.02.10. 14:23:20

A "With Honors" (1994) c. filmben is nagyon szerettem, amelyben egy hajléktalant játszott Brendan Fraserrel. Abban sem volt egy rossz-fiú.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása