Válogatott napi évfordulók

2018. március 12. 22:18 - hudobny

50 éves MALEK ANDREA

Március 13-án 50 éves MALEK ANDREA színésznő, énekesnő

malek_andrea.jpgTulajdonképpen kétszer volt pályakezdő, abban az értelemben legalábbis, hogy kétszer kellett meg- küzdenie a szakma elismeréséért és a közönség szeretetéért. Először természetesen Budapesten, ahol énekesnőként kezdte, Karácsonyra itt vagyok, majd Ébredés című lemeze szép sikert aratott. A színpadon is zenés darabokban figyelt fel rá a közönség, ő alakította Mariát A muzsika hangjában, majd az Evita, a Nyomorultak és a Sakk főszereplője volt. Időközben a Szomszédok című teleregényben megpróbálta elcsábítani Mágenheim doktort a feleségétől, majd prózai színésznőként is bizonyítékát adta tehetségének, amikor a Nemzeti Színházban eljátszotta az Elveszett paradicsom című Sarkadi-darab főszerepét.

Pályafutása csúcsán a magánélete is révbe érni látszott, feleségül ment egy nagyhatalmú bankvezérhez, szült két gyereket, a másodikat már Bécsben, férjével ugyanis a Postabank-botrány idején az osztrák fővárosba települtek. S bár azóta házassága zátonyra futott, ő Bécsben maradt, és másodjára elkezdte a színészi pályát. Németül ugyanis felnőtt fejjel kellett megtanulnia, és Bécsben persze senkinek nem mondott semmit a neve. Úgyhogy eljárt válogatásokra mint minden színinövendék, és végül ott is felfedezték. Megkapta a Wake Up című musical főszerepét, majd a világhírű Theater an der Wien színpadán léphetett fel az Elisabeth című zenés darabban. Két országban is kiküzdötte magának az elismerést, van mire büszkének lennie.

2009-ben újra férjhez ment a karmester és zeneszerző Walter Lochmannhoz, akitől azóta ugyan elvált de 2010-ben, 42 évesen megszületett harmadik gyermeke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4713734964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása