Válogatott napi évfordulók

2018. június 28. 00:03 - hudobny

70 éves KATHY BATES

Június 28-án 70 éves KATHY BATES Oscar-díjas amerikai színésznő

kathy_bates.jpgA dallasi egyetemen ismerkedett meg a színjátszás elméleti alapjaival, gyakorlati tudását pedig New York-ban az off-Broadway kicsi, ám annál nagyszerűbb színházaiban szerezte. Minden műfajban óriási sikereket aratott, s remekül meglett volna filmes karrier nélkül is. Néhány hangos színpadi sikerét azonban megfilmesítették, természetesen vele a főszerepben, s ezáltal a mozinézők is a szívükbe zárták.

Pedig nem igazán sztáralkat, bízvást nevezhetjük ducinak, de tehetségéhez nem férhet kétség. A Tortúra című filmjéért megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat, de elismerésekkel elhalmozott filmje a Sült, zöld paradicsom is. Az említetteken kívül más filmjei is eljutottak hozzánk, például a Lestrapált emberek, Az ördög háromszöge, A vizesnyolcas, a Titanic vagy a Schmidt története.

kathy_bates_jpg2.jpgA Titanic különben különösen kedves és fájó neki egyben, hiszen annak forgatásán ismerkedett meg párjával, Bernard Hill színésszel, akivel aztán egy évig se nagyon voltak együtt.. Első férje is színész volt, Tony Campisi, akivel húsz évig élt együtt, és nagyon megviselte a szakítás.

A Tortúra pedig akkor került ismét a reflektorfénybe, amikor pár éve a film alapját képező regény íróját, Stephen Kinget elütötte egy szédült autós. A film főszereplője, Kathy pedig megcsillogtatta sajátos humorát; "Novril van?" szöveggel írt levlapot a lábadozó krimiszerzőnek. Ezt a fájdalomcsillapítót adja a női főszereplő a történetbeli írónak, mielőtt amputálja a lábát.

Szüksége is van a jó kedélyre, mert már kétszer, két különböző rákot is felfedeztek nála, az elsőt 15 éve, de a mellrákkal is megküzdött, hiszen immár hat éve él a szörnyű kórral.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9714031506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása