Válogatott napi évfordulók

2018. június 30. 00:02 - hudobny

55 éves YNGWIE MALMSTEEN

Június 30-án 55 éves YNGWIE MALMSTEEN svéd rockzenész

yngwie_malmsteen.jpgÜnnepeltünk az utolsó gitárzsenik egyike, aki főként sebességével és technikai biztonságával tűnt ki a Jimi Hendrix- és Ritchie Blackmore-követők tengeréből.

Ötévesen kapta első gitárját, s alig 14 évesen már a Rising együttes vezetője volt. Egy év múlva áttelepült Kaliforniába, ahol kegyeiért versengett a Kiss, az UFO és Ozzy Osbourne, ő azonban az Alcatrazz együttest választotta.

Legnagyobb sikerét az Odyssey című albummal aratta 1988-ban, majd évekig csak vergődött, nem egy albuma szinte hallgathatatlan technikai gyakorlat. A kritika barokkosnak és öncélúnak minősítette játékát, és állandóan sopánkodtak. Talán ezt unta meg, összekapta magát, és anélkül, hogy bármit engedett volna a színvonalból, a nagyközönség tűrőképességét is figyelembe vette. Azóta átlag kétévente jelentkezik egy-egy szenzációs lemezzel, s mivel ugye gitározni nem csak számítógép előtt tud, nagyon népszerűek élő felvételei.

A sok dícséret mellett említsük meg negatívumként, hogy bizony egy kicsit hirtelen haragú, feleségeit rendszeresen veri, egy korábbit azért dobott ki, mert állandóan nyafogott, amikor részegen elagyabugyálta. Személyesen is jól ismerhetjük, többször koncertezett nálunk is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3214044198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása