Válogatott napi évfordulók

2018. július 02. 00:05 - hudobny

60 éves FRIDERIKUSZ SÁNDOR

Július 2-án 60 éves FRIDERIKUSZ SÁNDOR riporter, műsorvezető

friderikusz_sandor.jpgA nyolcvanas években vidéken rendezett élő beszélgetőműsoraival alapozta meg hírnevét, s bár olyan népszerű könyveket is írt, mint az Isten óvd a királynőt! és a Szigorúan nyilvános, az ország 1992-ben indított, a nevét viselő show műsorvezetőjeként ismerte - és szerette meg.

A magyar televíziózás addigi történelmében teljesen ismeretlen Friderikusz-show a Nyugaton már bevált mintákat követte, és köszönhetően Friderikusz sajátos műsorvezetői stílusának, óriási siker lett. Már az első évben több mint százmillió forint hasznot hozott a tévének, így az újdonsült showman évekig azt csinált, amit akart. Volt időszak, amikor vele volt tele a képernyő, de szerencsére könnyed műsorai mellett a komoly témákat sem hanyagolta el, értékes sorozata volt Az én mozim.

Amilyen tehetséges televíziós, olyan nehéz vele dolgozni - kevés nála maximalistább ember csinált tévéműsort nálunk -, ezért aztán egy idő után mindenhonnan mennie kellett. Műsoraival már megjárt néhány tévécsatornát, pár éve az "állami" televíziónál ő indította be a vasárnap esténként jelentkező A szólás szabadsága című politikai műsort. Aztán láthattuk a Megasztár zsűrijének a tagjaként, a Legyen Ön is milliomos műsorvezetőjeként, fél évtizede pedig Az ének iskoláját és a Sztárban sztárt vezette.

Utoljára az Összezárva Friderikusszal című műsor házigazdájaként láthattuk, a műsornak nagyjából két éve lett vége, azóta nem nagyon találkozhattunk vele a képernyőn.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7914046718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása