Válogatott napi évfordulók

2019. december 04. 00:05 - hudobny

70 éves JEFF BRIDGES

December 4-én 70 éves JEFF BRIDGES amerikai színész

jeff_bridges_1.jpgAz amerikai filmipar, Hollywood sohasem nélkülözte a híres színész-famíliákat, de legtöbbször csak apa és fia szerzett hírnevet a film világában. Voltak, s vannak persze népesebb művészcsaládok is, ilyenek például a Fondák, s ilyen babérokra törnek a Bridges-család tagjai. A papa, az 1998-ban elhunyt Lloyd Bridges számos film főszerepében volt látható, két fia, Jeff és Beau pedig a legtöbbet foglalkoztatott színészek közé tartozik.

jeff_bridges_2.jpgJeff még alig tanult meg írni, amikor nyolcévesen első filmszerződését szignálta, s ezt azóta számtalanszor megtette, s olyan sikerfilmek szerződése alá kanyarította a nevét, mint Az utolsó mozielőadás, a Maradj éhen!, a King Kong, Az azok a csodálatos Baker-fiúk, a Tucker - Egy ember álma, A halászkirály legendája, a Csillagember, a Nyom nélkül és A nagy Lebowski, valamint a felejthetetlen Tükröm, tükröm, amelyben a csodálatos Barbra Streisand partnere volt. Négyszer jelölték Oscar-díjra, mígnem éppen egy évtizede az Őrült szív főszerepéért meg is kapta.

jeff_bridges_000.jpgÖrült neki persze, de nem nagyon töri magát, inkább visszahúzódó ember, semmint vérbeli filmsztár. Három gyereke és egy unokája van, akiknek emberként is a példaképük lehet - és ez ritka Hollywoodban -, több mint négy évtizede példás házasságban él első - s így persze egyetlen - feleségével. Akivel 1975-ben egy forgatás során ismerkedett meg, amikor betért egy vidéki étterembe, ahol a lány pincérként dolgozott. Elhívta randizni, de a lány önérzetesen elküldte a csudába. De nem adta fel, és jól tette, mert nagyon úgy tűnik, megtalálta az igazit. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9015335878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása