Válogatott napi évfordulók

2019. december 05. 00:05 - hudobny

180 éve született GEORGE CUSTER

2019. december 5-én 180 éve született GEORGE CUSTER amerikai tábornok

george_custer_1.jpgSzédületes karriert futott be, 23 évesen már dandártábornokként harcolt a polgárháborúban, amelynek utolsó szakaszában ő futamította meg a déliek főparancsnokát, Lee tábornokot. Később az indiánok elleni - sokszor méltatlan - harcokban tüntette ki magát, s mivel a kudarc egész addigi hadi pályafutása során elkerülte, kissé meggondolatlanná vált. 1876-ban Little Bighorn közelében az erősítést meg nem várva támadt az indiánokra, akik azonban hősies küzdelemben az utolsó szálig megölték a fehéreket. Az amerikai történelem egyik leghíresebb csatájában maga Custer tábornok is elesett, a félelmetes 7. kansasi lovasezredből mindössze egyetlen ló maradt életben. george_custer_2.jpgCuster tábornok megítélése azóta is vita tárgya az Egyesült Ållamokban, hiszen ő volt a polgárháború egyik legvitézebb főtisztje, ugyanakkor Little Bighornnál óriási hibát elkövetve vitte a biztos halálba katonáit. A témáról azóta számos könyv született, sőt, Custer tábornok életét filmen is feldolgozták. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken látható idegen nyelvű könyveket új, teljes árú vagy antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr8815338546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása