Válogatott napi évfordulók

2022. október 29. 00:04 - hudobny

75 éves RICHARD DREYFUSS

2022. október 29-én 75 éves RICHARD DREYFUSS Oscar-díjas amerikai színész

richard_dreyfuss_3.jpgÜgyvéd apjának volt egy felkapott vendéglője, amely kedvenc helye lett a színészeknek, rendezőknek, producereknek, közöttük felnőve szeretett bele a színészmesterségbe, és nem is volt nehéz pályakezdése. Apja barátai, vendégei sokat segítettek neki, már fiatalon filmezhetett, és színpadi lehetőségeket is kapott. A nagyközönség George Lucas Amerikai graffiti című filmjében figyelt fel rá, világhírnevét pedig A cápa című film főszerepének köszönhette. Aztán nemsokára jött a Harmadik típusú találkozások, a Hölgyem, Isten áldja! című film főszerepéért pedig addigi legfiatalabbként megkapta az Oscar-díjat.

richard_dreyfuss_2.jpgCsodálkozott is sikerein mindenki, egy olasz újságíró nyíltan meg is kérdezte tőle, hogyan lehet sztár egy alacsony, köpcös, szeplős, vörös pasiból, mire ő széttárta a karját: zsenialitás, kérem. Ma már saját maga is elismeri, hogy alaposan a fejébe szállt a dicsőség, előbb rákapott az italra, majd a gyógyszerek következtek, végül súlyos drogfüggő lett, évekig nem is dolgozhatott. Aztán hajszál híján túladagolta a kokaint, s ettől úgy megrémült, hogy azonnal abbahagyta a kábítószerezést. Azóta tiszta. Megnősült, gyermeke született, és visszatért a munkához is. Sőt, újra a csúcsra ért, köszönhetően a Hold Parador felett, a Koldusbottal Beverly Hills-richard_dreyfuss_1.jpgben, az Alibi törzs, az Isten nem ver Bobbal, a Csendszimfónia, A bűn királya, valamint a Rosencrantz és Guildenstern halott című filmjeinek.

Megkomolyodását mutatja, hogy az utóbbi évtizedekben érdeklődik a politika iránt is, jó barátja az egykori First Lady, majd külügyminiszter, Hillary Clinton. Sőt, már neki is van saját politikai tanácsadója. (Kalendárium Press)

Happy Birthday to Richard Dreyfuss who turns 75 today, October 29, 2022.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6517965280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása