Válogatott napi évfordulók

2022. december 23. 19:29 - hudobny

100 éve született AVA GARDNER

2022. december 24-én 100 éve született AVA GARDNER amerikai színésznő

Már fiatal lányként felfigyeltek a filmesek remek testi adottságaira, még nem volt húszéves, amikor - biztos ami biztos - a Metro-Goldwyn-Mayer leszerződtette. Jól számítottak, mert pár év alatt Ava csodálatosan szép nővé érett, s filmjei rendre kasszasikert arattak.

Népszerűségét növelte mozgalmas magánélete, a nagyhatalmú filmmogulok ügyeltek is rá, hogy Ava állandóan az újságok címlapján szerepeljen, de nem kellett nagyon erőlködniük, mert a nyughatatlan színésznő egyébként is kereste a feltűnést. Jórészt persze szerelmi kapcsolatai foglalkoztatták a közvéleményt, s a lapoknak volt is miről beszámolniuk. Viharos kapcsolat fűzte például a neves dzsessz-zenészhez, Artie Shaw-hoz, leghíresebb férje pedig Frank Sinatra volt, akit teljesen megbolondított; katolikus olasz családi hagyományait felrúgva elvált a feleségétől - három gyermeke anyjától -, hogy elvehesse. De Frankie boy nem volt igazán boldog mellette, állandóan féltékenység gyötörte, majd amikor Ava elhagyta, felvágta az ereit.

A körülrajongott szexszimbólumot kivételes szépségén kívül egyéb erényekkel nemigen áldotta meg a sors, a legjobb indulattal sem lehetett művelt asszonynak nevezni, sőt egészen rondán beszélt, "a világ legszebb bestiája" úgy káromkodott, akár egy kocsis. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6318009420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása