Válogatott napi évfordulók

2022. december 29. 20:22 - hudobny

60 éve hunyt el REMENYIK ZSIGMOND

2022. december  30-án 60 éve hunyt el REMENYIK ZSIGMOND író

Jogásznak tanult, de vonzotta a kaland, ezért tanulmányait félbehagyva felkerekedett, s hat évig kalandozott Dél-Amerikában. Hazatérése után előbb lapokban publikált, első regénye, a Bolhacirkusz 1932-ben jelent meg, és nagy botrányt kavart, még vallásgyalázási pert is a nyakába akasztottak. Ismert könyve a Mese habbal, az Északi szél, a Bűntudat, az Élők és holtak, s megírta dél-amerikai úti élményeit is, amely Vándorlások könyve címmel jelent meg. Néha kirándulást tett a színház világába is, s tehetsége révén remek színpadi szerző lehetett volna, jól jelzi ezt Kard és kocka című darabja, amelyből később film is készült. De mégsem szeretett színpadi műveket írni, mert ki nem állhatta az állandó vitatkozást a fafejű rendezőkkel és színházigazgatókkal, így inkább hagyta az egészet. Egyébként is nehéz természetű emberek ismerték, s bár sokan tisztelték, barátai nagyon kevesen voltak. (Kalendárium Press)

Megrendelés esetén a képeken látható könyveket antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr818013148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása