Válogatott napi évfordulók

2023. április 26. 00:01 - hudobny

105 éve született PERCZEL ZITA

2023. április 26-án 105 éve született PERCZEL ZITA színésznő

A kecskemétiek voltak oly szerencsések, hogy személyesen is tapsolhattak neki, hiszen halála előtt nem sokkal az ottani Katona József Színházban színre vitt A nagymama című Csiky Gergely-vígjáték címszerepében játszott, annak előtte ugyanis több mint fél évszázadon át külföldön élt.

De természetesen az egész ország ismerte, hisz az 1934-ben készült Meseautó című filmje máig tartó óriási siker lett, manapság is rendszeresen vetítik a különböző tévécsatornákon. Tehetségét jól mutatja, hogy tizennégy évesen vették fel a főiskolára, a versébe ugyan belesült, de olyan szívszaggató zokogásban tört ki, hogy Góth Sándort teljesen lenyűgözte vele, és felvette. Kivételes képességeit nemcsak itthon fedezték fel, felfigyelt rá Sacha Guitry, a francia színpad akkortájt legfélelmetesebb tekintélye is, aki személyesen kérte fel egy előadássorozatra, sőt, a 21 éves lányt meghívta ebédre is.

Aki pedig szeretett enni, különösen káposztás cvekedlit, mint ahogy kedvelt mindent, ami kellemes, de árt. Tán soha életében nem futott húsz métert, s élete utolsó percéig mezitlábas Symphoniát szívott. 78 évet élt. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr9618110738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása