Válogatott napi évfordulók

2023. április 29. 00:17 - hudobny

65 éves MICHELLE PFEIFFER

2023. április 29-én 65 éves MICHELLE PFEIFFER amerikai színésznő

Mint annyian mások, ő is a véletlennek köszönhette felfedezését, arrafelé leginkább a szemrevaló pincérnőknek van erre esélyük, ő egy kicsit nehezebb helyzetben volt, mert pénztárosnőként csak deréktól felfelé látszott. De így is megakadt rajta egy fotós szeme, s később mint nagyon sok kolléganője, a divat- és reklámszakmából került a filmesek közé, 1981-ben a Charlie Chan és a sárkánykirálynő átka című felejthető filmben tette le a névjegyét. De azóta játszott veretesebb alkotásokban is, példa rá például Az eastwicki boszorkányok, a Sólyomasszony, az Ármány és szőke, a Veszedelmes viszonyok, a Hírek szerelmesei, az Egyiptom hercege, a Temetetlen múlt és a Batman visszatér.

S úgy lett sztár Hollywoodban, hogy meztelen szerepet nem is vállalt; kezdetben az atyai szigor, később serdületlen gyermekei miatt. Visszautasította például az Elemi ösztön eredetileg neki szánt főszerepét, és döntését ma sem bánta meg. Sok egyéb tekintetben is kilóg egy csöppet a hollywoodi sztárok sorából, egészen komoly gondolkodású ember, a hivatását leszámítva teljesen "normális" családanya. Gyerekeit nagy szigorban nevelte fel, de magával szemben sem elnéző, például csak azután pátyolgatja a lelkét, ha már végzett a házimunkával, mert annak ellenére, hogy természetesen van segítsége, gyakran megfogja a munka végét, főzni kimondottan szeret.

Pedig szépségnek különben nincsen híján, a népszerű színész, Val Kilmer annak idején egész kötetnyi verset írt hozzá. Háromszor jelölték Oscar-díjra, de a kitüntetések nem nagyon izgatják; "az Oscar-díjra joggal lehet büszke az ember, de én a legbüszkébb a gyerekeimre vagyok" - mondta egyszer. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7918113078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása