Válogatott napi évfordulók

2023. április 30. 00:22 - hudobny

70 éves KLAMPÁR TIBOR

2023. április 30-án 70 éves KLAMPÁR TIBOR asztaliteniszező

Kissrácként a Vörös Meteorban kezdett először pingpongozni, de hamar kitették a szűrét, mert abszolút tehetségtelennek tartották. Még szerencse, hogy a Postásban befogadták, ami azért is üdvös tett volt, mert a játékon kívül más nemigen érdekelte. Iskolába se nagyon járt, volt, hogy szegény szülei a rendőrséggel kerestették. De így csak később, esti iskolában járta ki a nyolc általánost.

Eleinte fel nem ismert tehetsége azonban káprázatos volt, szinte berobbant a sportágba, 15 évesen már felnőtt bajnokságot nyert, 18 évesen pedig Jónyer Istvánnal párban világbajnoki aranyérmet akasztottak a nyakába. Fényes sikerei ellenére sok baj volt vele, nem tűrte a fegyelmet, világbajnok létére egy időben még a válogatottból is kizárták, 42 vádpontot soroltak fel ellene, a legenyhébb még az volt, hogy csipkedi a lányok fenekét. Később visszavették, így lehetősége volt társaival csapat világbajnoki aranyat és három Európa-bajnoki címet kiharcolnia a hazai sport nagy dicsőségére.

A sportág fenegyereke az idő múlásával kicsit lehiggadt, a szöuli olimpián a csodájára járt a nemzetközi sajtó, mert bár "csak" 4. lett egyesben, de 35 évesen érte el, ami egészen kivételes. De nehogy azt higgye bárki, hogy utána visszavonult, túl a negyvenen még tagja volt az Európa-bajnoki ötödik helyezett csapatnak. Az pedig egészen elképesztő világszenzáció, hogy a hetvenéves sportoló ma is versenyez, a Budapest-bajnokságban játszik. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2418113548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása