Válogatott napi évfordulók

2023. november 27. 00:01 - hudobny

2030 éve hunyt el HORATIUS

2030 éve, Kr.e. 8. november 27-én hunyt el QUINTUS HORATIUS FLACCUS római költő

Egy gazdag uzsorás fia volt, fiatalon gondtalanul élt, majd a köztársaság védelmében fegyvert fogott, és beállt a Julius Caesart meggyilkoló Brutus seregébe. A polgárháborút azonban Octavianus - a későbbi Augustus császár - nyerte, így Horatiusnak menekülnie kellett. Athénba ment, ahol apja pénzéből tanult, megismerte a görög kultúrát, és beleszeretett a görög költészetbe. S jó barátságot kötött Vergiliusszal, aki később Maecenas segítségével kijárta neki a kegyelmet. Horatius hazatért, és csodás költeményeivel hamar ünnepelt költő lett, versei ma is világirodalom féltett kincsei. (KalPress)

Megrendelés esetén a képen látható könyvet antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

hor.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr518267503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása