Válogatott napi évfordulók

2023. december 04. 00:03 - hudobny

90 éve született HORST BUCHHOLZ

2023. december 4-én 90 éve született HORST BUCHHOLZ német színész

Őt tartották "a német film James Deanjé"-nek, s joggal, hiszen jóképű férfi volt, annak idején sokat cikkezett a sajtó Romy Schneiderrel folytatott viszonyáról. De nem csak a nőket bolondította, filmezett is, élete java részében Hollywoodban, leghíresebb filmje az immár klasszikus remekműnek számító A hét mesterlövész.

Több más filmje is eljutott a magyar mozikba, például a Marco Polo, a Nemo kapitány visszatérése, a Menekülés a paradicsomból, a Távol és mégis közel, valamint az 1999-ben Oscar-díjat kapott, Roberto Benigni-féle Az élet szép, mely utóbbiban ugyan csak kis szerep jutott neki, de mégis említést érdemel, mert az volt az utolsó filmje. A kilencvenes években Németországba visszatelepült színész tizenöt éve hunyt el. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3218272923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása