Válogatott napi évfordulók

2024. január 16. 00:02 - hudobny

65 éves SADE

2024. január 16-án 65 éves SADE nigériai születésű brit énekesnő

Ünnepeltünket talán már lehet lassan korosodónak mondani, ám az alakja és a hangja még ma is gyönyörű. Különben Helen Folasade Adu-nak hívják, a Sade eredetileg az őt kísérő együttes neve volt, aztán az egész világ így kezdte emlegetni, úgyhogy ma már Sade Sade.

Korábban divattervezést tanult, maga is modelkedett, s kezdetben csak mellékes pénzkeresetként énekelt. Első albuma, a Diamond Life 1984-ben jelent meg, ezt 1985-ben a Promise, majd 1988-ban a Stronger Than Pride követte. Dalai közül a Smooth Operator abszolút világsiker, a Hang On To Your Love "csak" világszerte népszerű lett. Hosszabb szünet után 1992-ben a Love Deluxe, majd 2000-ben a Lovers Rock következett, s e lemezek esetében is megérte a várakozás. 2001-ben megjelent Sade első koncert-lemeze, amely a Lovers Rock turné zenei anyagát tartalmazza, s olyan közönségsikerű dalok is vannak rajta, mint a Smooth Operator és a No Ordinary Love. Máig utolsó koncertlemeze 2011-es, stúdióalbuma pedig egy évvel még régebbi, ami eléggé sajnálatos dolog.

Tegyük még hozzá, hogy nevének korrekt kiejtése: sáde. Amikor első lemeze megjelent, előrelátó kiadója a borítóra rá is nyomtatta a helyes verziót. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr218303331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása