Válogatott napi évfordulók

2024. február 14. 00:14 - hudobny

75 éve született VÁGÓ ISTVÁN

2024. február 14-én 75 éve született VÁGÓ ISTVÁN újságíró, műsorvezető

A szó szerint hét nyelven beszélt játékmester eredetileg a Budapesti Műszaki Egyetemet végezte el, de hamar pályát változtatott, mert jelentkezett Riporter kerestetik vetélkedőre. Ami csalódás volt neki, nem jutott be a legjobb nyolc közé sem, ennek ellenére munkát kapott a televízióban, a Kicsoda, micsoda? című barkochba játék műsorvezetését bízták rá.

Ezután főképpen játékmesterként láthattuk a képernyőn, ő vezette a többi között a Mindent vagy semmit, a Kerék bár, a Soha jobb kor, a Most mutasd meg! és a Fele sem igaz című vetélkedőműsorokat, majd pedig a Legyen Ön is milliomos! házigazdája volt. Nem véletlenül vezette sikerrel a műveltségi vetélkedőket, hiszen maga is nagy műveltségű ember volt. A helytelen válaszok kiigazításából a nézők is meggyőződhettek erről, játékosnak azonban - saját bevallása szerint - nem volna jó. Egy interjúban elmondta, hogy soha nem vett részt szerencsejátékokban, s nem kockáztatott, ha nem volt muszáj. De megszegte párszor az ígéretét, hiszen játékosként is felmászott például a leendő milliomos székébe. Egyébként azt is mondta, hogy nem vállalkozik, s ez sem igaz, ugyanis a feleségével annak idején kétszemélyes vállalkozást hozott létre - főként persze a költségelszámolás lehetősége megteremtésének szándékával.

Sok minden érdekelte, a nyelvek, a tudományok, az irodalom, a zene - FaVágók néven saját együttese is volt -, a történelem, szeretett tévét nézni. A filmeket viszont nem kedvelte, s nem nagyon járt színházba sem, szerinte ugyanis az nem a jelenkor műfaja. A parajelenségek mai divatja pedig kifejezetten bosszantotta, állítólag, azzal akiről kiderült, hogy hisz a horoszkópokban, nem beszélt többet. A népszerű tévés személyiség tavaly hunyt el. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7818323895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása