Válogatott napi évfordulók

2024. február 23. 00:04 - hudobny

125 éve született ERICH KÄSTNER

2024. február 23-án 125 éve született ERICH KÄSTNER német író és költő

Rendezőnek készült, majd egy szellemes verse nyomán szerkesztői állást ajánlottak neki a Neue Leipziger Zeitungnál. Hamarosan ismertté vált neve az országos lapoknál is mint színházi kritikus és tárcaíró. 1928-ban kezdett gyermek- regényeket írni,  amelyek azóta bejárták a világot. Leghíresebb közülük az Emil és a detektívek, a Május 35, a Repülő osztály, A két Lotti és a Három ember a hóban. Nagysikerű könyveit azóta színpadra is átdolgozták, nálunk a Május 35-ből Horváth Péter írt zenés mesejátékot, amelyet a Kolibri Színház mutatott be, pár éve pedig az Emil és a detektívek című bűnügyi játékot vitte színre a Miskolci Nemzeti Színház. (KalPress)

Az évfordulóra a Kalendárium Press webáruháza az alábbi könyveket kínálja - valamennyit 30% kedvezménnyel. Megrendelhetőek egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5218336381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása