Válogatott napi évfordulók

2024. március 04. 00:03 - hudobny

10 éve hunyt el HACSER JÓZSA

2024. március 4-én 10 éve hunyt el HACSER JÓZSA színésznő

Édesapja ezüstműves volt, és szerette volna, ha lánya is az ő mesterségét követi, ám Józsa színésznő akart lenni. Fel is út, le is út - mondta neki a szigorú atya, mit volt mit tenni, Józsa összecsomagolt, és beköltözött egy színészkollégiumba. (Édesapja különben is fiút várt, így amikor megszületett, három napig ivott bánatában, s bár a kicsit az anyukája és a nagymamája után Józsának keresztelték, ő csak Jóskának hívta.)

Visszatérve pályakezdésére; a színművészeti elvégzése után Miskolcon töltött öt évet, majd visszatért Budapestre, pontosabban a Terézvárosba, s később a városrész több teátrumában is játszott, a Thália Színházban, a Radnótiban, a Mikroszkóp Színpadon, nem csoda, hogy megkapta a Terézvárosért kitüntetést is. Pedig igazi főhősnő talán kevésszer volt, ám így is nagyszerű szerepeket játszhatott nagysikerű előadásokban, kiemelkedik közülük a Csongor és Tünde, a Tartuffe, a Légy jó mindhalálig, a Rozsdatemető és nem utolsósorban a Tóték, amelyben legkedvesebb szerepében Ágikát alakította Latinovits Zoltán és Dajka Margit mellett. Számos tévéfilmben közreműködött, s mozifilmjei is szép számmal vannak, utóbb az Apám beájulna című moziban és az Üvegtigris 2. részében láthattuk. Sokat foglalkoztatta a szinkron, szívesen kölcsönözte a hangját rajzfilmfiguráknak.

Főként állatszereplőknek, hiszen az állatokat nagyon szerette, pesti házában még a környékbeli állatok is gyakran látogatták, balatoni nyaralója pedig olyan volt mint egy valóságos állatmenhely. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7518344939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása