Válogatott napi évfordulók

2024. március 09. 00:15 - hudobny

60 éves JULIETTE BINOCHE

2024. március 9-én 60 éves JULIETTE BINOCHE francia színésznő

Szobrász-rendező édesapja és amatőr színésznő édesanyja hatására tudatosan készült színésznőnek, s mivel nem volt káprázatos szépségű lány, szorgalmas tanulással haladt előre a pályán. Kiválóan megtanult például angolul, aminek később nagy hasznát vette. S bár vágyott a sikerre, soha nem akart sztár lenni, természetes barna haját sem festette szőkére, öltözködésében, viselkedésében is visszafogott maradt, mégis - vagy talán éppen ezért - hamar felfedezte a film.

Húszévesen már Jean-Luc Godard-ral forgatta az Üdvözlégy, Mária című filmet, majd sorban hívták filmjeikbe a legnevesebb francia rendezők, így általában művészi alkotásokban játszott, s a hangos közönségsiker elkerülte. De egyáltalán nem bánkódott miatta, sőt, például ő maga mondott nemet Spielberg meghívására a Jurassic parkba, ehelyett Kieslowski ajánlatát fogadta el a Három szín: kék című filmbe. Később is többször került nehéz választás elé; Tom Cruise partnere lehetett volna a Mission: Impossible-ben, ő azonban Brian de Palma helyett a szinte ismeretlen Anthony Minghella rendezővel írt alá szerződést Az angol beteg című filmjéhez. S megintcsak jól döntött, hiszen a film óriási siker lett, s Juliette a számos európai filmes kitüntetés után alakításáért megkapta az Oscar-díjat is.

Jellemző egyébként mentalitására, hogy különösebb várakozás nélkül ült be a díjkiosztó gálára, mindenki más is az akkor 75 éves Lauren Bacallt várta befutónak. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5018347479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása