Válogatott napi évfordulók

2024. március 27. 00:14 - hudobny

125 éve született GLORIA SWANSON

2024. március 27-én 125 éve született GLORIA SWANSON amerikai színésznő

Nem volt különösebben szép, de az első pillanattól kezdve tipikus filmcsillagként viselkedett, így aztán azzá is vált. Az első filmszerződésének aláírásáról például órákat késett, amin a nagyhatalmú filmcézár úgy meglepődött, hogy kirúgni is elfelejtette. Egyébként azért késett, mert hirtelenjében férjhez ment egy kollégájához, akit az előző este ismert meg.

A korabeli bulvársajtó persze imádta az ehhez hasonló húzásokat, s Gloria mindent meg is tett, hogy kielégítse a nagyközönség szenzációvágyát. Magánéleti botrányai okán többet szerepelt a lapok címoldalain, mint filmszerepei révén, oldalakat írtak akkoriban arany fürdőkádjáról és csodálatos ruhakölteményeiről. Népszerűségét, a körülötte csapott hűhó nagyságát ma már nehéz elképzelni. Amikor egyszer hosszabb külföldi útjáról hazatért, Hollywoodban megállt az élet. Lezárták a Sunset Boulevard-t, s ő az örjöngő közönség sorfala között virágesőben vonult végig kocsijában éppen soros férje oldalán, a környék iskoláiban még tanítási szünetet is elrendeltek. Sztárolása során minden mértéket túlléptek, a színházi előadásokat például - amelyekre persze mindig félórás késéssel érkezett - megjelenésekor félbeszakították, leengedték a függönyt, s csak akkor folytatták, ha már kellőképpen megünnepeltette magát.

Az idő múltával persze az ő csillaga is leáldozott, de jól viselte a változásokat, derűsen élte meg az öregedést, nem rendeztek társasági eseményt az ő részvétele nélkül. Mivel pedig filmjeivel már nem nagyon aratott sikereket, divattervező lett, amint kortársai némi malíciával jellemezték: "ruhákat tervezett éltes, de hozzá hasonlóan agyonverhetetlen hölgyek számára..." (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1618358395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása