Válogatott napi évfordulók

2024. május 08. 00:16 - hudobny

25 éve hunyt el DIRK BOGARDE

2024. május 8-án 25 éve hunyt el DIRK BOGARDE brit színész

Komoly emberként indult el az életbe, hiszen műszaki főiskolára járt, ám hamar rájött, hogy a kalandokat jobban kedveli, mint a műhelyek dohos világát. Erősítette hajlamait, hogy katonaként megjárta a második világháború harctereit, s eljutott egészen Indonéziáig. A háború után színésznek állt, s a jóképű, kisportolt ifjú azonnal szerepet is kapott a Hatalom dicsőség nélkül című filmben, majd sorra forgatta kalandos történeteit. Számos nagysikerű filmje közül is kiemelkedik a Modesty Blaise, A királyért és a hazáért, a Halál Velencében és A híd túl messze van.

A hatvanas évek egyik legnépszerűbb sztárja volt, különösen a nők rajongtak érte, de legendája máig él. Ő volt a  kedvenc színésze például Madonnának, a világhírű énekesnő emlékezetes erotikus fotóalbumának készítésekor még közreműködőnek is felkérte bálványát. Madonna különben az akkor a hetvenen már túl lévő színészt meztelen képekre invitálta, de a felkérést Bogarde udvariasan visszautasította. Madonna vigasztalhatatlan volt, egy lapnak el is panaszolta; évek óta Dirk csodálója, és alig várta a pillanatot, hogy ha néhány aktkép erejéig is, de együtt szerepelhessen vele. (Kalendárium Press)

Ha tetszik, amit csinálunk, szerény hozzájárulásával segítsen lehetővé tenni, hogy folytathassuk. Köszönjük, ha támogat bennünket!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1218396509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása