Válogatott napi évfordulók

2024. június 25. 00:07 - hudobny

15 éve hunyt el FARAH FAWCETT

2024. június 25-én 15 éve hunyt el FARAH FAWCETT amerikai színésznő

Pályafutása során háromszor állt a figyelem abszolút középpontjában, először még kezdő színésznő korában, amikor híres, piros fürdőruhás képe meghódította a világ férfilakosságát, a kép poszter formájában is megjelent, amelyből 12 millió darabot adtak el.

Másodjára a Charlie angyalai című bűnügyi filmsorozat vetítése idején szerepelt szinte naponta az újságokban, még a komoly gazdasági lapok is gyakran írtak róla. A szerepe szerint viselt jellegzetes lobogó szőke frizurájára egész iparágat alapoztak az Egyesült Államokban, a róla mintázott Farrah-baba volt a későbbi fésülhető, öltöztethető "felnőtt-babák" őse, alsó hangon is legalább tízmillió dollár nyereséget hozott a gyártónak.

Harmadjára - sajnos végezetül - halála előtt egy hónappal került megint az érdeklődés középpontjába, a vastagbél rákkal való tragikus küzdelméről ugyanis kétórás dokumentumfilmet forgatott az NBC tévécsatorna, s a filmet tízmillió egykori rajongója könnyezte meg a képernyők előtt. De persze máskor is gyakran írtak róla, filmjeit - az Ágyúgolyófutam, a Gyilkosság Texasban, a Reggel találkozunk, a Hármas számú űrbázis és a Logan futása című mozit - is emlegették, s persze sűrűn cikkeztek magánéletéről.

Több mint másfél évtizeden át viharos, sokszor botrányos kapcsolat fűzte Ryan O'Neal-hez, s szakításuk különösen csúnyára sikeredett. Aztán Ryan leukémiás lett, Farrah pedig korábbi sérelmeit feledve visszatért hozzá, hogy ápolja. Aztán ő maga is rákos lett, ami három év alatt elvitte, 2009-ben hunyt el. Ryan O'Neal szerencsére ma is él. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1318431957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása