Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 01. 00:04 - hudobny

205 éve született HERMAN MELVILLE

2024. augusztus 1-jén 205 éve született HERMAN MELVILLE amerikai író

Viharos élete volt, alig járt  iskolába, majd számos mesterséget megpróbált, évekig volt például matróz egy bálnavadász-hajón. Egyszer azonban megszökött, és hosszabb ideig emberevő bennszülöttek között élt, akik őt szerencsére nem ették meg, így azután hajmeresztő kalandjait később megírhatta. Első művei nagy sikert arattak, de később különösebb visszhang nélkül írta műveit, s végül teljesen elfeledve halt meg. Pedig korának egyik legnagyobb amerikai írója volt, s halála után három évtizeddel végül mégis felfedezték. Legolvasottabb regénye a Moby Dick, a fehér bálna, amely később filmen feldolgozva is világsiker lett. Egzotikus tájakon játszódó kalandregényei egyébként is vonzották a filmeseket, Billy Budd című regényét a tekintélyes Peter Ustinov dolgozta fel. A műből egyébként Benjamin Britten operát is komponált. Remek kisregényeket írt, az esztéták főként páratlan nyelvi teremtőkészségét dicsérik, az átlagolvasók viszont kalandos meseszövése miatt kedvelik. (Kalendárium Press)

Moby Dick című regényét antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6318458089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása