Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 24. 00:09 - hudobny

125 éve született JORGE LUIS BORGES

2024. augusztus 24-én 125 éve született JORGE LUIS BORGES Nobel-díjas argentin író, költő

Verseire, prózai írásaira, elbeszéléseire a metafizikus szemlélet jellemző. Írásai többnyire valamilyen művelődéstörténeti érdekességre épülnek, fantasztikus elbeszélései sem a természettudományok, hanem a történelem témaköréből születtek. Sok írása olvasható magyarul, talán amiatt is, mert nagyon könnyű fordítani, tudatosan kerülte ugyanis a bonyolult kifejezéseket, a nyelvi leleményeket, valójában nem is becsülte sokra a spanyol nyelvet, ő maga "lezüllöttnek" nevezte, amikor összehasonlította az általa csodált latinnal. Művészetének külön érdekessége számunkra, hogy sok művének vannak magyar vonatkozásai, Az első magyar költőhöz címmel verset is írt, de például egyik hősének a Juan de Panonia nevet adta. (Kalendárium Press)

A képen látható könyv 30% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr4118459731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása