Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 26. 00:04 - hudobny

35 éve hunyt el IRVING STONE

2024. augusztus 26-án 35 éve hunyt el IRVING STONE amerikai író

Kiváló életrajzai révén ismert; ő írta a Van Gogh élete, a Michelangelo és a Matróz lóháton című könyvet - ez utóbbi Jack London életéről szól. Igen népszerű az Ellenség a házban című regénye is. Nagyon olvasott írónak számít, hiszen művei több mint ötven nyelven, harmincmilliónál több példányban jelentek meg. Sok könyve magyarul is olvasható. Például A görög kincs című életrajza Trója feltárójáról, Heinrich Schliemannról.

Ez a könyve néhány éve különösen az érdeklődés középpontjába került, mert a benne foglaltak szolgáltatnak bizonyítékul a trójai kincs körül kialakult nemzetközi vitának. Schliemann a kincseket Törökországban találta, de sikerült átcsempésznie Görögországba, ahol elrejtette, majd a berlini múzeumnak ajándékozta. 1945 májusában azonban eltűnt, s csak pár éve derült ki, hogy az oroszok vitték el, és a moszkvai Puskin Múzeumban rejtették el. Még ma sem tudják azonban pontosan, hány darabból áll a híres kincs, mert semmilyen leírás nem készült róla. Irving Stone a fent említett könyvében 12 ezer darabról tett említést,  Irina Antonova, a Puskin Múzeum igazgatója csak 8750-ről. (Kalendárium Press)

Az évfordulóra a Kalendárium Press a Van Gogh élete és a Michelangelo című regényes életrajzi könyvét kínálja antikvár példányban.  Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1318459745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása