Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 05. 00:08 - hudobny

85 éves WILLIAM DEVINE

2024. szeptember 5-én 85 éves WILLIAM DEVINE amerikai színész

Édesapja vezető beosztásban dolgozott, már amennyiben ő volt Franklin Delano Roosevelt sofőrje, amikor a későbbi amerikai elnök még New York kormányzójaként tevékenykedett. Jó állása nyomán megengedhette magának, hogy fiát gondosan iskoláztassa, Billy lehetett volna szinte bármi.

Ő viszont színész akart lenni, ezért egy drámatagozatos gimnáziumban érettségizett. Aztán az off-Broadwayn, majd a "nagy" Broadwayn játszott, a kamerák előtt pedig először tévésorozatokban szerepelt. Markáns arcvonásai hamarosan a mozifilmekben is kedvelt karakterszínésszé tették, s bár igazi főszerepet keveset kapott, a neve legtöbbször az első öt-hat szereplő között szerepel a stáblistán. Ismert korai filmje a Maraton életre-halálra és a Családi összeesküvés, s ő volt a hazánkban is nagy sikerrel sugárzott Most és mindörökké című filmsorozat főszereplője, a legendás Natalie Wood partnere. Később több mint egytucat sorozatban láthattuk mi is, hazájában pedig főként azt tartják számon, hogy ő formálta meg az általa személyesen is ismert John Kennedy elnököt egy nálunk nem vetített produkcióban, s alakításáért számos díjra jelölték. Egyébként is gyakran játszik politikusokat, a 24 című sorozatban védelmi miniszter, Az elnök embereiben államtitkár volt, az Űrcowboyokban pedig maga az amerikai elnök.

Talán mert a magánéletben is jó kapcsolatokat ápol a politikai elittel, főként az ún. Kennedy-klán tagjaival. És nem hoz szégyent rájuk, közel hat évtizede él első és egyetlen feleségével, s becsületben felneveltek két gyereket. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6618468801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása