Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 08. 00:19 - hudobny

80 éves SZILVÁSSY ANNAMÁRIA

2024. szeptember 8-án 80 éves SZILVÁSSY ANNAMÁRIA színésznő

Mivel szülei képzőművészek voltak, kiskorában Nagybányán nevelkedett, s családi körben persze hamar megízlelte a művészetek szépségét. Balettozott és korcsolyázott, még versenyeken is indult, s mikor Budapestre költöztek, kamaszos szépsége is sokaknak feltűnt. Már az általános iskolában filmezni hívták, a suli mellett rendszeresen statisztált, így természetesen színésznőnek készült, és nem is volt gondja a pályaválasztással.

Még az érettségit sem tette le, amikor már A szélhámosnő című film főszerepét játszotta, majd elsőre felvették a Főiskolára, szépen elvégezte, friss diplomájával pedig a Madách Színházba került. Kivételes dolognak számított ez akkoriban, a kezdő színészeknek ugyanis szinte kötelező volt valamelyik vidéki színházban kezdeni, s csak pár éves rutinszerzés után kerülhettek a fővárosba. Ő viszont nem csak a Madáchban kezdhetett, de azonnal főszerepeket kapott, és a korszak vezető színművészei mellett szerezhetett tapasztalatokat, s fülig szerelmes volt Gábor Miklósba, akivel együtt játszott a Koldusoperában. A filmesek sem hanyagolták el, híres mozija a Patyolat akció, a Kristóf, a magánzó, a Hatholdas rózsakert, a Gyula vitéz télen-nyáron és az Ereszd el a szakállamat!

A gyönyörű színésznőt fénykorában még az egykori NSZK-ba is csábították szexfilmekbe, de nem vállalta. Inkább családot alapított, első gyermeke után még vígan táncolt a Macskákban, majd a sors két kései fiúval is megajándékozta, úgyhogy egy időre visszavonult gyerekeket nevelni. De szerencsére később visszatért, s ha ma már nem is dolgozik annyit, feltűnése valamely darabban mindig üde színfolt. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7818486489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása