Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 13. 00:04 - hudobny

80 éves JACQUELINE BISSET

2024. szeptember 13-án 80 éves JACQUELINE BISSET brit színésznő

Szinte hihetetlen, hogy a kiváló színésznő már ennyi idős, bár ő maga ki van békülve a korával: "Nem szégyellem a koromat, és eszembe se jut, hogy felvarrassam az arcbőrömet, legfeljebb ritkábban nézek tükörbe" - nyilatkozta pár évvel ezelőtt. Egyébként nagyon fiatalos, nem látszik rajta a kora, s ebben talán annak is része van, hogy állandóan szerelmes.

Amikor például szakított barátjával, a neves balettművésszel, Alekszandr Godunovval, elment sétálni, beült vacsorázni, megrázta magát, s pár hét múlva azon kapta magát, hogy máris egy nála húsz évvel fiatalabb férfival él együtt. Sokáig titkolta kilétét, de kiderült, Vincent Perez volt az illető, aki ugyan "hivatalosan" színészként dolgozik, de a nők elcsábítása terén még híresebb, s azzal henceg, hogy "deréktól felfelé német, attól lefelé spanyol". De aztán Jacqueline lecserélte egy korban jobban hozzáillő férfira, a török képzőművész csak 18 évvel fiatalabb nála.

Talán kevesen tudják, hogy Jacqueline napjaink egyik leghíresebb ifjú filmsztárjának, Angelina Jolie-nak a keresztanyja, sőt, a színésznő a Jolie nevet is neki köszönheti - tudnivaló, hogy Angelina Jon Voight leánya. Jacqueline egyébként nem kedveli a nyilvánosságot, úgyhogy leginkább csak filmjei által ismerhetjük. Leghíresebb filmje a magyar  mozikban is sikerrel vetített Vad orchideák, valamint A mélység, A játék neve: Beverly Hills, Az idő szorításában és a Ki öli meg Európa nagy konyhafőnökeit?

Apropó konyha: imád enni, s ebből már adódtak komoly problémái is. Saját bevallása szerint fiatalon elég dundi volt: "Kövér voltam - mondta egy interjúban -, úgy néztem ki, mint egy hatvanéves olasz nagymama, aki egész életében nem evett mást, csak makarónit". (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr918489601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása