Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 20. 00:15 - hudobny

90 éves SOPHIA LOREN

2024. szeptember 20-án 90 éves SOPHIA LOREN kétszeres Oscar-díjas olasz színésznő

Fiatal lányként kifejezetten csúnyának találta magát, sem sovány alkatával, sem már akkor az átlagosnál dúsabb kebleivel, sem nagy szájával nem volt megelégedve, ezért tanárnőnek készült. Szerencsére a korábban maga is színésznői ambíciókat dédelgető édesanyja másként gondolta lánya jövőjét, előbb szépségversenyekre nevezte be, majd statiszta-szerepeket járt ki neki Rómában.

Be is jött a számítása, a rendezők felfigyeltek rá, s miután Gina Lollobrigida visszaadta a Kenyér, szerelem és... című film főszerepét, őt szerződtették a helyére. Szép sikert aratott, elismert színésznővé azonban az Egy asszony meg a lánya című filmjével vált, s azt is egyik kolléganőjének köszönhette. A rendező, Vittorio De Sica ugyanis eredetileg az anya szerepét az érett Anna Magnaninak, a lányét pedig a fiatalosan gyönyörű Sophiának szánta, Magnani azonban vérig sértődött ezen, és mérgesen odavágta a nagyhírű rendezőnek; "Neki add az anyát, ha mindenáron játszatni akarod". Legnagyobb meglepetésére De Sica meg is fogadta a kéretlen tanácsot, Sophia pedig a szerep jóvoltából világsztár lett, még az Oscar-díjat is megkapta alakításáért. Később több mint hetven filmet forgatott, olyan nagysikerű alkotásokban játszott, mint a Napraforgó, a Lady L., az Altona foglyai, a Házasság olasz módra és A pap felesége.

Ő viszont a neves producer, a pár éve elhunyt Carlo Ponti felesége volt, egyik gyermekük pedig egy magyar lányt vezetett az oltár elé. Úgyhogy a világhíres színésznőnek a fiatalok válásáig magyar menye volt, de az örömanya a magyarok rokonszenvét az esküvő körüli hercehurcával bizony elvesztette. A franciák viszont olasz létére szeretik, ami pedig ritka dolog, az akkori elnök személyesen adta át neki a Becsületrendet. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3018491810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása