Válogatott napi évfordulók

2024. szeptember 25. 00:15 - hudobny

15 éve hunyt el BUJTOR ISTVÁN

2024. szeptember 25-én 15 éve hunyt el BUJTOR ISTVÁN színész, rendező

A híres Gundel-család sarja volt, gyerekként még részt vehetett a ma is működő patinás étteremben elköltött családi ebédeken, s megismerkedhetett a kor hírességeivel. Hírességek az ő szűkebb családjában is vannak szép számmal, a testvére ugyanis a jeles rockzenész, Frenreisz Károly és a sajnos már meghalt színészóriás, Latinovits Zoltán.

Ő maga eredetileg közgazdásznak készült, de aztán - zseniális bátyjának példájára is - mégis színész lett. Az egyik legnépszerűbb magyar színész, tegyük hozzá, akinek a filomgráfiája igen gazdag és változatos, híres filmje a Fiúk a térről, játszott Jancsó Miklós korai filmjeiben, egykoron népszerű kalandfilmje volt Az oroszlán ugrani készül, illetve a többrészes Sándor Mátyás, és ma is szívesen emlékezünk a Bors című tévésorozatra, amelyben Zentay főhadnagyként üldözte nagy bőszen szegény Bors Mátét: parádés párosa az Ormándy Oszkárt alakító Koncz Gáborral máig emlékezetes. De akik talán még nem éltek ekkor, azok is jól ismerik, ő volt ugyanis a "magyar Piedone", aki nem csak a hangját kölcsönözte Bud Spencernek, de a karakterét is átvette. A pogány Madonna, a Csak semmi pánik vagy a Hamis a baba című filmjei ma is nagyon népszerűek, rendszeresen ismétlik őket valamelyik tévécsatornán. Így azután Ötvös Csöpi ma is kedvence sokaknak.

Egyébként a keményöklű nyomozó karakterét kicsit magáról is mintázta, már amennyiben például nem csak Csöpiként vitorlázott, civilben is gyakran szelte a habokat. Nem is akárhogyan, ötszörös magyar bajnok volt, sokszor elindult a híres Kék Szalag versenyen is. És ővé volt a Balaton leghíresebb öreg - több mint félszáz éves - vitorlása, a Rabonbán. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5718496054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása