Válogatott napi évfordulók

2024. október 08. 00:07 - hudobny

85 éves PAUL HOGAN

2024. október 8-án 85 éves PAUL HOGAN ausztrál színész

Már középkorú ember volt, s még csak nem is álmodott arról, hogy egyszer hatvan szobás palotát épít szerelmének Sydney-ben. A kis Paul ugyanis rettentő rossz gyerek volt - igaz a szülei is börtöntöltelékek voltak, amint azt maga Hogan is mindig hangsúlyozta -, kimaradt az iskolából, majd megpróbált vagy száz mesterséget. Még hullamosó is volt. Korán megnősült, húszévesen már gyermeket szült neki a felesége, úgyhogy nem sok jóval biztatta a jövő, mígnem egy tévévetélkedőben fel nem tűnt mint késdobáló.

Azon nyomban felfigyeltek rá a filmesek, s rábízták a Krokodil Dundee című film címszerepét. Amely óriási siker lett, úgyhogy hamarjában elkészítették a folytatását is, és a két film 600 millió dolláros bevételt hozott a gyártónak. Jutott belőle Paulnak is, aki egycsapásra milliomos lett, otthagyta a kenguruk földjét, Hollywoodba költözött, ahol csekély hétmillió dolláréért vett magának kastélyt. Hat évig a film felé se nézett, de nem is lett volna rá ideje, hiszen a pénzköltéssel volt elfoglalva, csak amikor megunta a dorbézolást - amihez különben nagyon ért -, akkor tért vissza a filmezéshez. Igaz, elég sajátos módon, Villám Jack címmel írt ugyanis magának egy saját filmet, amelyet ő is rendezett, s természetesen ő volt a főszereplő is, ennek ellenére nem aratott valami nagy sikert vele. De ez sem érdekelte, igazából nem filmezni, hanem élni szeret.

Egyébként másodjára a Krokodil Dundee-ban szerepelt filmbéli partnerét, a nála húsz évvel fiatalabb Linda Kozlowskit vette feleségül, harminc évi házasság után hagyta el korábbi nejét érte, aki pedig öt gyereket szült neki. Sokak szerint alaposan elbánt az asszonnyal, de Hogan nem is titkolja emberi gyengeségeit: "... én is a primitív emberek közé tartozom - mondta egyszer -, ha felkelek, és süt a nap, már boldog vagyok". Mostanában megint egyedül ébred, Lindával 2013-ban váltak el. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3518501436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása