Válogatott napi évfordulók

2024. október 11. 00:05 - hudobny

135 éve született SCHLOSSER IMRE

2024. október 11-én 135 éve született SCHLOSSER IMRE labdarúgó

Podmaniczky Frigyes, "Budapest vőlegénye" fedezte fel egy grundon, és jó szeme volt a "kockás bárónak", mert a kis Slózi 16 évesen már a Fradiban rúgta a bőrt, pedig annak előtte még gumilabdát sem igen látott. Annál is rejtélyesebb Podmaniczky felfedezése, mert bizony első látásra nemigen jósolta volna meg Slóziról senki, hogy klasszis focista lesz belőle, olyan karikalábakon járt ugyanis, hogy rossz volt ránézni. De kivételes tehetsége hamar megmutatkozott, a Fradival 13-szor nyert bajnokságot, és hétszer volt gólkirály. Pár évig az MTK-ban is játszott, mérgében oda igazolt ugyanis, amikor egy válogatott meccsre nem kapott tiszteletjegyet. A következő FTC-MTK rangadót az MTK nyerte, Slózi mesterhármast rúgott egykori csapatának. Később külföldön is játszott, de szíve visszahúzta kedvenc klubjába, és 38 évesen még a zöld-fehéreknél focizott. Természetesen tagja volt a válogatottnak is, 75-ször játszott nemzeti színekben. Utoljára 68 évesen lépett pályára, a 100. magyar-osztrák meccsen ő végezte el a kezdőrúgást. Csak hogy a mai fiatalok is tudják, milyen sportról van szó, a Népstadionban akkor 104 ezer néző ült. (Kalendárium Press)

A blog posztjai szerzői jogi védelem alatt állnak, a cikkek kereskedelmi célú felhasználása, megosztása csak előzetes egyeztetés után lehetséges. Az egyeztetéshez, a naptárszolgáltatás megrendeléséhez, illetve a blogban való reklámelhelyezéshez írjon a következő címre: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1418520770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása