Válogatott napi évfordulók

2018. május 31. 18:07 - hudobny

Frances Mayes: Napsütötte Toszkána - avagy otthon Olaszországban

napsutotte_toszkana-uj.jpg"Házat készülök venni egy másik országban." Így kezdi történetét Frances Mayes, aki hirtelen ötlettől vezérelve megvásárol egy üresen álló villát és a hozzá tartozó olajfaligetet a toszkán Cortonában. Életének erről az új fejezetéről számol be ebben a könyvben.

Az írónő átéléssel és humorral számol be a házvásárlásról, a felújítás viszontagságairól, az elvadult birtok rendbehozataláról, és mély szeretettel ír a vidék rejtélyes etruszk múltjáról, a piaci bevásárlásokról, a toszkán konyháról és az elragadó olasz életstílusról, a dolce far nientéről, vagyis az édes semmittevésről. A konyhakert friss fűszernövényei, a karácsonykor tűzön piruló gesztenye és a fenyőmagos pesto szinte átjárják illatukkal a szerző sorait. Frances Mayes egyszerre ejti rabul az olvasó gondolatait és érzékszerveit. És nem csak arra kapunk választ, mikor érdemes szüretelni az olívabogyót, vagy hogy készül a ribollita, a téli toszkán leves, de arra is, hogy mit jelent az otthon, és hogy lehetséges-e az újrakezdés.

A nagy sikerű könyv az elmúlt húsz évben számos kiadást ért meg világszerte.

Ez a bővített kiadás új fordításban jelenik meg magyarul, és egy új fejezetet is tartalmaz, valamint Frances Mayes utószavát.

Frances Mayes

Napsütötte Toszkána

avagy otthon Olaszországban

Kiadó: Tericum

Kiadás éve: 2018

Oldalszám: 373

ISBN: 9789634380320

 

A könyv 25% kedvezménnyel rendelhető a Kalendárium Press webáruházában.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr3114015442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása