Válogatott napi évfordulók

2018. június 07. 00:02 - hudobny

60 éve született PRINCE

Június 7-én lenne 60 éves PRINCE amerikai popénekes

prince.jpgA könnyűzene kis hercegét eredetileg a kevésbé zengzetes Roger Nelsonnak hívták, s mivel apja dzsessz-zenész volt, nem csoda, ha már 12 évesen zenekart vezetett. Mint a főnök fia válogathatott a hangszerek között, de nem tudott dönteni, így inkább elsajátította az összest. Bemutatkozó lemezén egészen kivételes bravúrt hajtott végre azzal, hogy mind a 27 megszólalt hangszeren ő maga játszott, ráadásul ő volt a dalok szerzője és hangszerelője, és természetesen ő is énekelte őket.

Mivel igencsak kicsire - még 160 centire sem - nőtt, hogy kisebbrendűségi érzését palástolja, macsóra vette a figurát, klipjeiben sokszor mint gátlástalan nőfaló, szexcentrikus szuperférfi mutatkozott. A kliprendezők és az operatőrök sokszor izzadtak vért, mire megtalálták a megfelelő beállításokat ahhoz, hogy minden női partnerénél magasabbnak mutassák, holott ő volt a stábban a legkisebb. A "kis herceg" ennek ellenére a legnagyobb popsztárok közé emelkedett, először a When Doves Cry című dala jutott fel a slágerlisták legtetejére, ahol később is sok száma megfordult. Albumai is sorra aranylemezek lettek, például a Parade, a Lovesexy, a Batman és a Graffiti Bridge, ő pedig Oscar- és Grammy-díjakat őrzött a vitrinjében.

Tényleg nagyon tehetséges volt, csak hát szerette a feltűnést, a szép nőket és embertársai megbotránkoztatását. Egyszer például brahiból letette a Prince nevet, és egy, csak rajzon megjeleníthető szimbólumot vett fel, úgyhogy a  rádiós műsorvezetők a "Művész, Akit Korábban Prince-nek Hívtak" kifejezéssel emlegették annak idején.

De már ez mindegy, nem számít, a kivételes tehetségű zenész ugyanis tavalyelőtt elhunyt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5814025988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása