Válogatott napi évfordulók

2023. január 25. 00:08 - hudobny

75 éves VIKIDÁL GYULA

2023. január 25én 75 éves VIKIDÁL GYULA rockzenész, énekes, színész

Az egyik legjobb hazai rockhang tulajdonosa némi hegesztői, lakatosi múlt után - illetve előbb csak mellett - választotta a rockzenét, annak is a keményebb fajtáját. Mindig menő együttesekben játszott: a P. Mobilban, a Dinamitban és a P. Boxban. Az akkoriban a pálya szélére szorított, de félelmetesen népszerű P. Mobil frontembereként olyan dalokat énekelt, mint a Menj tovább és a Kétforintos dal. Talán ezért is történt, hogy amikor a P. Mobilt otthagyta a rossznyelvek által csak államilag dotált lázadóként emlegetett Dinamit kedvéért, ezt sokan árulásnak tartották. Schuster Lóri például sokáig nem bocsátott meg neki, csak jóval a rendszerváltás után álltak újra együtt a színpadon.

Vikidál Gyula később nem akármilyen szólókarriert futott be: a rockzene felől egyre inkább a zenés színház világához közeledett, keresett színpadi énekes lett, tagja volt a Rockszínháznak, majd a Madách Színházban folytatta. Ő volt Koppány az István a királyban, játszott a Mária evangéliuma és A megfeszített című zenés darabban, de említhetnénk Lázár Wolf szerepét is a Hegedűs a háztetőn című darabban. Helye volt a Légy jó mindhalálig stábjában, a Jézus Krisztus szupersztárban és a Dózsa Györgyben, s persze ott volt az Attila szegedi bemutatóján, a Madách Színházban pedig Az Operaház fantomja című musical közreműködője volt.

Sajnos pár éve csúnya dolgok derültek ki róla, de ezt most inkább hagyjuk. Szereti a focit, szenvedélyes pecás, és élete álmaként saját kertes házában lakik. A feleségét is a zenének köszönheti, Judit a P. Mobil basszusgitárosának a húga. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr1218032768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása