Válogatott napi évfordulók

2023. március 10. 00:17 - hudobny

65 éves SHARON STONE

2023. március 10-én 65 éves SHARON STONE amerikai színésznő

Egy gyári munkás és egy takarítónó gyermeke, édesanyja nagyon szerette volna, ha lánya már nem kétkezi munkával keresi majd a kenyerét, ezért tanulásra ösztönözte. Nem hiába, Sharon nagyon jó képességű kislány volt, ezért könnyen végezte iskoláit, még egyetemre is járt. Közben, hogy egy kis pénzt keressen, modellkedni kezdett, de nem kapkodtak utána, szépségversenyekre is hiába jelentkezett, mindig kiesett. De azért nem maradt munka nélkül, s amikor az egyik nagy autógyár modellje lett, felfigyeltek rá a színészügynökök.

De nem robbant be Hollywoodba, hosszú éveken át be kellett érnie epizódszerepekkel, első jelentősebb feladatát Arnold Schwarzenegger partnereként Az emlékmás című filmben kapta, s nagyon jó benyomást tett mindenkire. Paul Verhoeven rendező őt választotta az Elemi ösztön női főszerepére, és mivel a film kirobbanó siker lett, Sharon is bekerült a legnagyobb sztárok közé. A film híres jelenete, amikor Sharon rövid szoknyában, keresztbe tett lábakkal ülve pozíciót vált, bekerült a filmtörténetbe, azóta sok más filmben is utaltak rá vagy idézték fel. Legjobb alakítását azonban a Casino elzüllött örömlányaként nyújtotta, Golden Globe-díjat kapott érte, sőt, még Oscarra is jelölték.

Magánélete viszont nem egy sikerszéria, háromszor vált el, és futó kalandjai is kudarccal végződtek. Gyakran nyilatkozott meleg szavakkal az anyaságról, ám nem született gyermeke, így aztán akkori férjével örökbe fogadtak egy kisfiút. Megbékélt a sorsával, de hát el is várható egy olyan okos nőtől, akinek 157-es az IQ-ja. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5618068198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása