Válogatott napi évfordulók

2024. február 24. 00:08 - hudobny

70 éve hunyt el HERCZEG FERENC

2024. február 24-én 70 éve hunyt el HERCZEG FERENC író

Jeles újságíró és lapszerkesztő volt, sőt két cikluson át parlamenti képviselőként is tevékenykedett. De nemcsak a politikában aratott sikereket, szépirodalmi műveivel is nagy elismerést szerzett; akkoriban ő volt a konzervatív irodalmi irányzat vezéralakja, "a nemzet klasszikusa", akit a Magyar Tudományos Akadémia még Nobel-díjra is felterjesztett. Híres műve az Ocskay brigadéros, a Gyurkovics lányok és Az arany hegedű, s ma is nagyon izgalmas olvasmány háromkötetes visszaemlékezése, A Várhegy, A gótikus ház és a Hűvösvölgy, amelyeket pár éve újra kiadtak. (KalPress)

Megrendelés esetén a képeken látható könyveket antikvár példányban tudjuk beszerezni Önnek. Kérje árajánlatunkat az alábbi címen: kalendarium@kalendariumpress.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2018336401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása