Válogatott napi évfordulók

2024. március 26. 00:09 - hudobny

80 éves DIANA ROSS

2024. március 26-án 80 éves DIANA ROSS amerikai énekesnő, színésznő

Úgy látszik, a soul konzerválja az embert, hiszen a soul-énekesnők sajátossága, hogy fiatalkoruk elmúltával is mutatósak, ráadásul a hangjukat is megőrzik. Nincs ez másként Diana Ross-szal sem, aki akárcsak Gladys Knight vagy Chaka Khan, ma is jól néz ki. Tanúsíthatja ezt a számtalan hazánkfia is, aki pár éve látta őt a Népstadionban a két tenor társaságában.

Diana hosszú évekig volt a Supremes trió tagja, In The Name Of Love és Baby Love című dalukat ma sem felejtette el a nagyérdemű. Ő viszont 1970-ben búcsút intett társainak, és szólópályára lépett. Első "saját" lemeze, a Reach Out And Touch 1970-ben jelent meg. Második, ugyanabban az évben kiadott dala, az Ain't Mountain High listavezető lett Angliában és Amerikában. Később együtt dolgozott Lionel Richie-vel és a nagy tenorokkal, megpróbálkozott a filmezéssel, ő játszotta például Billie Holliday-t a Lady Sings The Blues című filmben. A Guinness Rekordok Könyve szerint ő minden idők legsikeresebb énekesnője, 18 dala volt első Amerikában, ezzel beérte Elvis Presley-t, és már csak a Beatles van előtte.

Öt gyermeke van norvég férjétől, aki azonban nem bírva felesége házsártosságát, különvált tőle. Mert a szép külső csúnya belsőt takar: számtalan alkalmazottja távozott idő előtt tőle, önként vagy kirúgva, általában idegroncsként. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5118358391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása