Válogatott napi évfordulók

2024. május 09. 00:16 - hudobny

60 éves GESZTI PÉTER

2024. május 9-én 60 éves GESZTI PÉTER popzenész, zeneszerző, dalszerző

Gyerekszínészként ismerkedett meg a színészi pálya rejtelmeivel, el is ment a kedve tőle, ezért aztán díszlettervező szeretett volna, de a Színművészeti Főiskola rendezői szakára jelentkezett. Aztán mégis tanárképző főiskolára járt, majd miközben délelőtt tanította a gyerekeket, délután a Rockstúdió műsorvezetőjeként szórakoztatta őket. A nagyközönség az Ász című tévéműsor műsorvezetőjeként ismerte meg, s már akkor is megcsillogtatta saját gyártmányú szóvicceit.

Amelyeket aztán az Első Emelet együttes ötletembereként a zenében is kamatoztatott, s a sikeren felbátorodva saját együttest alapított. A Rapülők óriási népszerűséget szerzett, köszönhetően főként a rendkívül szellemes dalszövegeknek, amelyek természetesen az ő művei. Emellett folyamatosan dolgozott a rádióknak és a tévécsatornáknak, alapított egy reklámügynökséget, sok tévéreklám szövege köszönhető neki - szellemesebb reklámok hallatán éljünk a gyanúperrel, hogy az ő keze van a dologban. A magát gyakran szórakoztatónak - azaz entertainer-nek - nevező népszerű Gesztenye azonban nem ragadt le a mosóporreklámoknál, immár a hazai színháztörténetbe is beírta a nevét, Dés Lászlóval közös műve például a lassan három évtizede telt házakkal futó A dzsungel könyve című musical.

Egyszóval igazi nagyágyú, neki már megbuknia is lehet, amint azt pár éve a Bohém élet című műsorával ő is megtapasztalni volt kénytelen. A múltkoriban tehetségkutató tévéshowk zsűritagjaként is láthattuk, de ő legalább ért ahhoz, amiről ítéletet mond. Máig énekel is, Váczi Eszterrel közösen előadott duettjei kivált nagyon népszerűek. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr7218399591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása