Válogatott napi évfordulók

2024. június 06. 00:02 - hudobny

65 éves AMANDA PAYS

2024. június 6-án 65 éves AMANDA PAYS angol színésznő

A napfényes Ausztráliában nevelkedett, mégis a ködös Albiont tekinti igazi hazájának, pedig Los Angelesben is van háza, ott lakik ugyanis férje, az L.A. Law című tévésorozatból is ismert színész, Corbin Bernsen.

Visszatérve Amandára, mint annyi kolléganője, ő is fotómodellként kezdte pályafutását, s ez annyira tetszett neki, hogy egy ideig még akkor is folytatta, amikor már színésznőként is sztárnak számított, sokáig futott például a magyar képernyőkön is egy szappan-reklámja. Színésznőként is korán letette névjegyét a szakmában, de első elismerését jó csak 1984-ben aratta, amikor az Oxford Blues című filmben már nemcsak szépségét, de karakterformáló képességét is dícsérte a kritika. Jól fogadták a nálunk Saigon címmel ismert Off Limits című filmben nyújtott alakítását is, amelyben Willem Dafoe partnere volt. Népszerűségét azonban a The Flash című filmsorozatnak köszönheti - egy tudós nőt alakított benne -, pedig mozifilmjeivel sem kell szégyenkeznie, hiszen jólsikerült mozija a Leviathan, az Exposure, a Kaland az Orient-expresszen, a Halj meg pénzért! - amelyben a férjével játszott együtt -, az Utazás a félelembe, valamint A villám, illetve a folytatása.

Egyszóval igazi világsztár lehetne, ha magánéleti botrányairól cikkezhetnének a lapok. Ő azonban gondos feleség és példás családanya, négy fia van. Akikkel Angliában él - ott látta/látja ugyanis biztosítottnak a fiúk megfelelő színvonalú iskoláztatását -, míg férje Amerikában lakik; ez a boldog házasság titka. Egyszóval unalmas átlagéletet él, legnagyobb kalandját akkor élte át, amikor rajta volt egy repülőgépen, ami kényszerleszállást hajtott végre. De a haja szála sem görbült. (Kalendárium Press)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr5218416563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása