Válogatott napi évfordulók

2024. július 11. 00:23 - hudobny

65 éves TOBIAS MORETTI

2024. július 11-én 65 éves TOBIAS MORETTI osztrák színész

A vadregényes Tirolban született, s kész rejtély, hogy miért éppen színész akart lenni, amikor apja derék  gyógyszerész, anyja pedig megbecsült tanárnő volt. Nem is volt könnyű a pályára kerülnie, előbb kamionsofőrként, majd finoman fogalmazva: mezőgazdasági munkásként dolgozott. Aztán tehetsége végül mégis utat tört magának, a müncheni kamaraszínháznál lépett először a világot jelentő deszkákra, majd a bécsi Akadémiai Színház művésze lett.

Talán nem sértődik meg a megfogalmazáson, de a kutya sem ismerte addig, amíg a Rex felügyelő című tévésorozat főszereplőjévé nem szerződtették. A sorozat - köszönhetően persze főként a kutyának - meghódította fél Európát, a magyar képernyőkön is nagy sikerrel futott. S aztán az időközben módos tiroli parasztgazdává előlépett színész nagy meglepetésre "kiíratta" magát a minden német nézőcsúcsot megdöntött sorozatból, és visszament színpadi színésznek. Azóta játszott már klasszikus darabokban a tekintélyes Volksoperben, sőt, játékfilmeket is vállal, de csak szigorúan olyanokat, amelyekben a figura nem emlékeztet a Rex felügyelőben alakítottra, hogy a nézők mielőbb felejtsenek.

Emellett Tobias viseli gondját a tiroli családi birtoknak is, ahol hárman vannak. A bátor ex-felügyelő ugyanis a házasság igájába hajtotta a fejét, és van egy lánya is. A Rex felügyelő különben folytatódott tovább nélküle is, helyét Gedeon Burkhard foglalta el a nézők szívében. (Kalendárium Press)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr2118444449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása