Válogatott napi évfordulók

2024. augusztus 24. 00:09 - hudobny

95 éves PAUL LENDVAI

2024. augusztus 24-én 95 éves PAUL LENDVAI osztrák újságíró

Budapesten született, az 1956-os forradalom idején újságíró volt, s egyik külföldi útjáról 1957-ben nem tért haza. Azóta Bécsben él, s előbb a Financial Times tudósítója volt, majd az Osztrák Rádió és Televízióhoz került, s amellett, hogy új hazája egyik legtekintélyesebb Kelet-Európa szakértője, volt már az ORF intendánsa is. Ő az Europäische Rundschau alapító-főszerkesztője. Könyvei is nagy szakmai sikereket aratnak, de a nagyközönség is érdeklődéssel forgatta például a Magyarok és a Határátlépés című könyvét. Pár éve megkapta a Magyar Köztársaságért Érdemrend Középkeresztje a Csillaggal kitüntetést, amelyet Medgyessy Péter akkori miniszterelnök személyesen adott át neki. (KalPress)

A képen látható könyv 30% kedvezménnyel rendelhető egy erre a címre írt elektronikus levélben: kalendarium@kalendariumpress.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6118459729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása