Válogatott napi évfordulók

2024. január 17. 00:03 - hudobny

65 éves SUSANNA HOFFS

2024. január 17-én 65 éves SUSANNA HOFFS amerikai popzenész

A ma ünneplő énekesnő gitározni is tud, s a Bangles együttes vezetőjeként szerzett magának hírnevet a nyolcvanas években. A sikerben persze nem csak zenéjük játszott szerepet, hiszen önmagában attól még nem lettek volna sztárok, hanem hogy mindezt négy csinos lány vezette elő. Hoffs kisasszony mellett Debbi és Vicki Peterson, továbbá Michaela Steele serénykedett az együtteben, amely 1981-ben alakult Los Angelesben.

Kezdetben régi dalok feldolgozásait játszották, továbbá a hatvanas évekből ittmaradt popdalokat, s csak 1984-ben kapták első szerződésüket. Második albumuk, a Different Light elkészítésében már Prince segítette őket, ami meg is látszott a számok hangulatán és a mindent elsöprő sikeren. A Manic Monday második és a Walk Like An Egyptian első helye egyengette az album útját, amely hosszú hetekig vezette a listákat. A rasszista kritikusok persze azonnal fanyalogni kezdtek, hogy nők egyszerűen nem lehetnek ilyen jók, s hogy felbérelt zenészeik nélkül még a stúdióban sem tudnának egy akkordot sem feljátszani. Hogy ebből mi igaz, nem derült ki, de az biztos, hogy következő kislemezükön a szólógitárt a Black Crowes későbbi gitárosa kezelte. Hoffs - csak hogy a publicitást növelje - elvállalta egy szexben és erőszakban gazdag film főszerepét is. Ezért-e vagy sem, de a Bangles következő albuma, az Everything szintén jól fogyott, és az Eternal Flame című dal 1988-ban ismétcsak listavezető lett.

Egy évvel később azonban a lányok már nem bírták egymás társaságát elviselni, és szétszéledtek. Hoffs nem sokkal később egy albummal vétette észre magát szólóban, amelyről a My Side Of Bed a negyvenes listára került. Összesen féltucat lemeze van, hármat Matthew Sweettel készített. (Kalendárium Press)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://maievforduloink.blog.hu/api/trackback/id/tr6318303339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Válogatott napi évfordulók
süti beállítások módosítása